1 Aralık 2017 Cuma

Bir gün seni yeneceğim!

18 Aralık 2011 tarihinde Santos ile Barcelona takımları Japonya'da Dünya Kulüpler Kupası için karşılaşırlar. Messi, döneminin en iyi futbolcusu olarak anılırken, Ronaldo ile birlikte yürüttükleri 'en iyi'ler akımından kendilerinden sonra gelecek en iyi potansiyelli genç olan Neymar ile Uzak Doğu'da karşılaşırlar. Neymar, adım adım Avrupa'ya hazırlanırken kendisini bir de en iyi oyuncu Messi karşısında test etme imkanı bulmuştur. 20 yaşına basmasına daha iki ay vardı Brezilyalının. Kulübü Santos'ta bu maçta eski Fenerbahçeli Edu Dracena, eski Galatasaraylı Elano, sonradan Real Madrid'e gidecek olan Danilo, 2016'da Sevilla'nın yolunu tutacak olan Ganso, daha 18'inde olan ve bu maçtan iki sene sonra kendisini Ada'da Lazio forması ile bulup değerini bir hayli yükseltecek olan Felipe Anderson ve şimdilerde Çin'de gollerini sıralayan Alan Kardec gibi önemli futbolcular var. Guardiola'nın Barcelona'sı ise son dönemin en iyi kadrolarından birine sahiptir. Messi, Xavi, İniesta, Busquets, Alcantara, Pique, Puyol, Dani Alves, Abidal, Fabregas, Mascherano ve Pedro ile rahatça sonuca giden Barca, o gün 4-0 kazanarak kupayı müzesine koyarken; Santos'un yıldız ismi Neymar ise hayatının en önemli imzasını atacağı gün için 1,5 yıl daha beklemek zorunda kalacaktır.
1 Haziran 2013'te Barcelona'ya 57 milyon euro bonservisle imza atan Neymar, adeta bulutların üzerindedir. Başarılı geçen sezonlardan sonra ise artık bir şeyin farkına varmıştır : En iyisi olmak istiyordur ve bunu Messi'nin olmadığı bir takımda yapmak zorundadır. 2017 yazında PSG'ye 222 milyon euro serbest kalma maddesi ile beraber imza atan Neymar, ilk hedefine, yani dünyanın en pahalı futbolcusu ünvanına kavuşmuştur artık. Şimdi ise nihai hedefine, yani en iyi olmanın peşindedir ve ilk olarak Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmanın peşindedir. Şimdilik her şey yolunda, zira takım olarak büyük potansiyele sahipler ve Bayern Münih gibi bir takımı 3-0 yenerek rüştlerini de ispatladılar. Cavani, Mbappe, Di Maria, Draxler, Verratti, Rabiot, Kurzawa gibi üst düzey kadroları ile zaten Şampiyonlar Ligi'nin de en büyük favorilerinden biriler. Bakalım Neymar için en iyi olma hayali, bu sezon sonunda nasıl bir çizgiye gelecek? Tabii Neymar için bir de Ballon d'Or ödülü şart. Anlayacağınız her yol, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan geçiyor. İster misiniz, bu sezon Şampiyonlar Ligi finali PSG - Barca arasında oynansın?


3 yorum:

  1. Şahsen ben finalin PSG ile Manchester City arasında olmasını isterdim. Bu senenin iki flaş takımı.

    Ayrıca Neymar, hedefine ulaşacak gibi görünüyor bu sene. Fransa Ligi'ne damga vurdu. Cavani ve Mbappe ile iyi 3'lü oldular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. City ve PSG. Evet iki formda ve kaliteli takım. Şampiyonlar Ligi'nde tabuların yıkılması adına güzel bir final olabilir...

      Sil
  2. pg ดีที่สุดเกมออนไลน์ PG SLOT สล็อตบนโทรศัพท์เคลื่อนที่ แบบใหม่ตอนนี้ ของโลก สมัครเล่น SLOT วันนี้รับโบนัส แรกเข้า 100% ในทันทีทันใด โบนัส 50% สำหรับสมาชิกใหม่

    YanıtlaSil

SON 1 AYDA EN ÇOK OKUNANLAR